Substantele continute in frunze, coji si nuci vopsesc parul, curata fata, elimina oboseala picioarelor si trateaza pielea
.
Copac impunator si cu o coroana globulara impresionanta, nucul ne ofera totul pentru a fi frumoase: frunzele pentru tratarea parului, cojile nucilor verzi pentru sprincene, gene dar si pentru picioarele transpirate sau umflate, iar nucile copate bine pentru gomajul fetei si in mastile de infrumusetare a obrazului, decolteului sau miinilor.
Cojile de nuci verzi se pot utiliza pentru vopsirea sprincenelor si a genelor. Dintr-un pumn de coji de nuci verzi puse in 500 ml apa
clocotita, se obtine dupa 5-10 minute de fierbere un ceai de culoare neagra. Cu aceste ceai se pot tampona atent dar insistent genele si sprincenele decolorate de soare pentru a obtine inviorarea culorii lor.
Tratamente pentru par
Pentru deschiderea nuantei parului se utilizeaza coji de nuca verde, macerate timp de 14 zile in ulei de masline. Pentru a obtine o nuanta mai inchisa a parului se poate prepara o solutie din coji proaspete de nuci. Se pun intr-un vas un litru de ulie de masline si 100 g coji. Vasul se incalzeste pe baie de apa pina la evaporarea apei din coji. Uleiul se strecoara si se pastreaza in sticle inchise la culoare si la loc intunecos.
Decoctul din coji de nuca verde, adaugat in apa de clatit, dupa spalarea capului intensifica reflexele parului castaniu si ii dau stralucire. Pentru a obtine o nuanta bruna mai intunecata, decoctul se poate aplica direct
pe par, nediluat.
Tinctura de nuca folosita pentru par brunet se prepara din 100 ml apa si 200 g coji de nuci verzi puse la macerat, timp de doua zile. Dupa aceea lichidul se strecoara si cojile se storc bine cu un tifon apoi se aduga 50 ml alcool de 70s.
Decocturi pentru picioare si frumusete
Frunzele de nuc se pot prepara sub forma de decoct. Tamponarea usoara in jurul ochilor creeaza o umbra castanie-aurie, ce da un farmec aparte privirii. Decoctul preparat din 600 g frunze de nuc si patru litri de apa se foloseste la baia de picioare, in cazul picioarelor umflate si a transpiratiei prea abundente a picioarelor. Tot deoctul de frunze de nuc se foloseste pentru clatirea parului castaniu sau negru pentru a-i da prospetime, pentru a intari radacina firului si pentru a inchide culoarea.
Masti cosmetice din nuci
Din nuci uscate cosmetica naturala pregateste masti de ingrijire a tenului. Tot din nuci maruntite se poate realiza un gomaj perfect al pielii fetei. Obrazul se clateste cu ceai de musetel caldut apoi se aplica o crema hidratanata. Mastile care au la baza nuci se prepara astfel: se curata de coaja lemnoasa apoi de pielita miezul de nuca, apoi se piseaza si se amesteca cu putina apa si o lingurita de miere de albine. Apoi se intinde pe ten si se mentine 10-15 minute. Se indeparteaza cu ajutorul unui tampon cosmetic inmuiat in infuzie slaba de musetel.
N.A.F.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu