Promovare site gratuit

miercuri, 6 octombrie 2010

Simpozion despre… plantatii de nuci

Asociatia Cultivatorilor de Nuci din România si Camera Agricola Judeteana (CAJ) Vrancea, în colaborare firma franceza au organizat recent simpozionul cu tema „Importanta cultivarii nucului în plantatii pomicole; utilaje si masini agricole utilizate în pomicultura”

Intilnirea de la pensiunea “Paradisul Vrincean”, comuna Golesti, a pus pe tapet importanta cultivarii nucului, considerat ca fiind cea mai veche specie pomicola, cu o importanta economica si sociala deosebita datorata valorii alimentare a fructelor sale, calitatii superioare a lemnului, utilizarii ca materie prima pentru industria chimica si farmaceutica, dar si ca specie decorativa si eco-amelioarativa de mare efect. Presedintele Asociatiei Cultivatorilor de Nuci din Romania, Ovidiu Lazar, a prezentat in prima parte a simpozionului motivele pentru care recomanda cultura nucului, importanta acestuia în cultura, tehnologii de cultura, diferite soiuri productive si cu fructe de calitate. Au fost prezentate si alte specii pomicole: alunul, migdalul si castanul comestibil, soiuri aclimatizate in Romania. In cea de-a doua parte, reprezentantii CAJ au prezentat cadrul legislativ privind cultura nucului si posibilitati de înfiintare a plantatiilor prin FEADR, dupa care reprezentantul firmei româno-franceze Agrialianta a prezentat oferta de utilaje, echipamente si masini agricole folosite în pomicultura si procesarea fructelor, modalitati de achizitionare a acestora. Fondurilele structurale pot veni prin masurile 141, 112, 121 si 123 din FEADR. Participantii, din comune vrincene cu potential pomicol si din judetele invecinate, au vizionat materiale de prezentare a soiurilor de nuci, a modului de utilizare a utilajelor agricole, care le-au stirnit interesul.

N.A.F.

Un comentariu:

  1. După părerea mea faceţi o treaba foarte bună că informaţi oamenii despre cultivarea şi tratarea pomilor fructiferi. Ţineţi-o tot aşa. Succes în continuare. Mihai- DEJ

    RăspundețiȘtergere